SEVERNI ČVOR U OVNU A JUŽNI ČVOR U VAGI

SEVERNI ČVOR U OVNU A JUŽNI ČVOR U VAGI

💫Mesečevi čvorovi su karmicki pokazatelji odakle dolazimo i kuda idemo.💫
 
Preko Severnog čvora u znaku Ovna osoba uči lekciju svesti o sebi, jer u prošlom životu nije naučila da ceni dovoljno sebe i svoje potencijale. Jako je važno da radi na sebi i da potrebe drugih ljudi stavlja po strani,  stavljajući akcenat na sebe i svoje životne ciljeve. 
U toku ovog života najvažnije je steći i stvoriti svoj lični IDENTITET. 
 
Vladar ovog Severnog čvora je Mars pa je jako važna pozicija Marsa u natalnoj karti.
Ukoliko je Mars u kvadratima, važno je osvetiti kvadrate zbog mogućnosti da Severni čvor u Ovnu pokrene svoj put. 
Južni čvor u znaku Vage stvara osećaj da je bitnija druga osoba, pa se teško se dolazi do promene tih obrazaca. Venera je ta koja vlada ovim Južnim čvorom i često je ljubavni život ovih osoba preopterećen karmom. Ljubavna situacija je uvek izvor raznih negativnih situacija, pa je potreban trud koji se ulaže u sebe i da se prevazidje taj uticaj Južnog čvora. Ako odredjene stvari i odnose ne idu kako treba, lagano, prirodno, onda treba prekidati takve odnose i ići dalje. Ne treba obnavljati veze posebno ljubavne jer Južni čvor vraća u daleku prošlost i tera osobu da ponavlja iste greške. 
 
Poruka ove pozicije Severnog i Južnog čvora je da osoba nauči da se OSLANJA na sebe, da stvara svoj životni kvalitet, da ne igra na kartu ” kompromisa ” jer će na taj način smanjiti svoje životne potencijale.