Mlad Mesec u Škorpiji 

Mlad Mesec u Škorpiji

Kad na nebu imamo mlad Mesec u znaku Škorpije, tada je sve intenzivnije i emotivnije jer je Škorpija znak vode, emocija, intenziteta svega onoga što imamo unutar nas. 
13. novembra mlad Mesec u znaku Škorpije pokreće mnogo toga da se rešava i razrešava posebno za emotivne odnose i uopšte za emocije koje imaju veze sa prošlošću. Prošlost je aktuelna jer planeta koja vlada ovim Mesecom je Pluton koji se nalazi u znaku Jarca, tako da prošlost i aspekti karmičkih odnosa mogu itekako da se pokrenu. 
 
Mlad mesec je uvek neki novi početak, nesto što započinjemo pa je ovo idealan period za raščišćavanje stvari koje se tiču onoga što se ranije dešavalo,  posebno kada su u pitanju ljubavni odnosi u periodu od juna do avgusta ove godine. 
 
Mars je takođe vladajuća planeta koja vlada ovim Mesecom i pošto se nalazi u znaku Škorpije, govori o tome da je intenzitet emocija veoma jak i da uticaj onoga što sada započnemo je veoma značajno posebno za vodene i zemljane znakove. Ribe, Rakovi i Škorpije počinju rad na svojim emocijama a zemljani : Bik, Devica i Jarac se bave svojim odnosima sa partnerom i sa članovima porodice. 
 
Ovaj Mesec je najizazovniji za Vodolije i Lavove jer pokreće teme koje su na neki način neprijatne i teraju ih da se menjaju. Lav i Vodolija ne vole promene u domenu emocija pa je važno da se opuste.