Merkur retrogradni i njegove negativne osobine

Merkur retrogradni i njegove negativne osobine

Od 2 aprila do 25 aprila Merkur u znaku Ovna će biti u retrogradnom hodu što donosi veoma konfuznu i nejasnu energiju posebno za one ljude koji su rođeni u znaku Ovna i u znaku Vage. 

Ovnovi će posebno imati problem da kontrolišu svoju energiju naročito kada je u pitanju nervoza i napetost u komunikaciji sa članovima porodice a kada je u pitanju partnerski odnos mogući su problemi u vezi usklađivanja
 obaveza. 
 
Kada su u pitanju Vage, njihova energija biće veoma neuravnotežena i neće moći da uspostave nikakav sklad u svojim emocijama i u onome što žele da izraze suprotnoj strani. 
 
Retrogradni Merkur u ovom znaku ukazuje na probleme u komunikaciji odnosno stvara mogućnost velikih sukoba posebno kada su u pitanju partnerski odnosi gde već postoji problem u razumevanju. Jako  je važno naučiti da odvojimo šta je važno kada su u pitanju ljubav i emocije. Merkur može stvoriti osećaj velike ljubomore koja je ničim izazvana, koja može da donese potencijalne razvode, naročito kod osoba koje su rođene u znaku Raka i u znaku Jarca. Rakovi su preemotivni u ovom periodu i jako je važno da kontrolišu svoje želje, a kada je u pitanju ljubavna situacija kod Jarčeva, za njih je najvažnije da poseduju moć kontrole posebno od 15 aprila. 
 
Ovaj Merkur je veoma negativan jer podstiče loše konotacije svega onoga što se izgovori, ljudi će imati pojačanu potrebu da se raspravljaju,  da dokazuju da su u pravu. Retko ko će moći da razume onu drugu stranu i mogući su sukobi mišljenja i u krugu porodice.
 
Poruka ovog Merkura je da naučimo da kontrolišemo sve ono što želimo da kažemo, jer Merkur je zadužen za komunikaciju koja u ovom periodu može biti veoma ” ubitačna “.