Kakav ti je partner potreban na osnovu PODZNAKA ? 

Kakav ti je partner potreban na osnovu PODZNAKA ?

Ako si u podznaku Ovan, tvoja kuća partnerskog odnosa se nalazi u znaku Vage. Vladar tog sedmog polja je Venera. Partner je potrebno da bude nežan, romantičan, da bude spreman na kompromis i dogovore, jer je OVan kao podznak neko ko voli da bude aktivan i da donosi nezavisne odluke. Potreban je partner koji će dati uvid kako da se snađemo u društvenim odnosima i da nas nauči da nije sve u potrebi da se ”  ratuje “,  da su diplomatija i strpljenje najveći dar koji može da razvije u odnosu sa ljudima i okolinom osoba sa podznakom Ovnu. Ono što nedostaje partnerskom odnosu kada je sedma kuća u znaku Vage je to što se može privući partner koji je maksimalno zavistan u emotivnom smislu. 
 
Kada se podznak nalazi u znaku Bika, sedma kuća ili Descedent se nalazi u znaku Škorpije. Vladar tog polja je Pluton. Partner je potreban da nam pokaže sva ograničenja materijalnog sveta a da naglasi koliko su važne duboke i emotivne transformacije naročito kada su u pitanju odnosi u intimnom smislu. Podznak Bik treba partnera koji će mu pokazati koliko je važan aspekt odanosti i vernosti u vezi ali ono što nedostaje u ovom odnosu jeste što je podznak  Bik veoma jak u materijalnom smislu i može doći do zloupotrebljavanja od strane partnera, naročito ako su negativne planete u sedmom polju. 
 
Podznak u Blizancima donosi sedmo polje u znaku Strelca, što znači da je potreban partner koji će biti učitelj i velika podrška u razvoju licnosti. Vladar sedmog polja je Jupiter, pa je jako važno videti kako je postavljen Jupiter u natalnoj karti. Partnerski odnos je važan jer Blizanci imaju potrebu da sebe razviju kroz druge ljude i potrebno je da ih partner dovoljno razume i dovoljno kvalitetno sasluša.
Nedostatak u ovom odnosu je što može privući partnera koji jeste intelektualno jak ali koji ima problem da bude praktičan, sto se negativno može odraziti na partnerski odnos. 
 
Kada osoba ima podznak u Raku, sedmo polje se nalazi u znaku Jarca i govori da joj je potreban partner koji joj daje zaštitu i čvrstinu u spoljašnjem svetu. Potreban je partner koji će biti temelj njihovog odnosa i pošto ova osoba ima jako velike i intenzivne emocije, partner je taj koji daje bazu njihovom odnosu. Partner  je taj koji će na neki način biti autoritet , a sa druge strane ograničenje je što partner može biti emotivno zatvoren što nije baš najbolja opcija za nekog ko ima podznak Rak.
 
Ako imate podznak u znaku Lava, vaše sedmo polje se nalazi u znaku Vodolije i govori o tome da vam je potreban partner koji će biti mnogo društveniji u odnosu na vas, koji vas podržava u smislu vaših ambicija. Podznak Lav su osobe koje imaju potrebu da budu primećene i da budu u centru pažnje, a partner mora da ima razumevanja za takav način ponašanja. Sedmo polje u   Vodoliji govori da možemo privući partnera koji je često slobodniji u odnosu na ono što očekujemo i koji će imati potrebu da bude često i odsutan od kuće. 
 
Ako je podznak u znaku Device, sedmo polje se nalazi u znaku Ribe i osoba je generalno okrenuta ka pronalaženju partnera koji će imati mnogo više emocija i emotivnog izražavanja što će na neki način da upotpuni emotivni život osobe koja ima ovaj zemljani podznak. Ovoj osobi je potreban partner koji će je voditi kroz duhovni razvoj i proširiti njene horizonte, a sa druge strane mana ovog partnerskog odnosa što je partner često slab u racionalnom smislu i može se oslanjati na finansije ove osobe. 
 
Ako je podznak u znaku Vage, sedmo polje se nalazi u znaku Ovna, ovoj osobi je potreban partner koji će je ohrabrivati kada je u pitanju javnost i javni nastup i koji će biti njen ” vetar u leđa ” što se tiče posla i poslovnosti. Potreban je partner koji će uneti dovoljno strasti u njen život , a sa druge strane biti podsticaj u svim životnim aspektima. Mana ovog odnosa je što osoba može da privuče nekog ko je grub i sklon nasilju posebno ako je loše postavljen Mars. 
 
Podznak u znaku Škorpije donosi  sedmo polje koje se nalazi u znaku Bika, vladar tog sedmog polja je Venera što govori o tome da je potreban partner koji će biti pouzdan u smislu ljubavnih odnosa.  Osoba koju privlačimo može je partner ko treba da bude naš oslonac u smislu životne sigurnosti, a sa druge strane to je neko ko može da bude i u finansijskom smislu veoma bitna stavka u našem životu. Ako je Venera negativno postavljena onda možemo privući partnera koji je previše sklon materijalnom svetu.  
 
Kada se podznak nalazi u znaku Strelca, sedmo polje se nalazi u znaku Blizanaca i vladar tog polja je Merkur. Potreban nam je partner koji će na neki način biti tu da podrži naše znanje i da podrži naša određena životna znanja i učenja. U ovom smislu potreban je partner koji će moći da nam ukaže na neke detalje koje možda mi propuštamo i koji je dovoljno spretan i sklon komunikaciji da iz nas izvuče najvažnije stvari koje nam mogu pomoći u životu. Ako je Merkur negativno postavljen onda privlačimo partnera koji je nestabilan i promenljiv i koji može uticati veoma negativno na nas.
 
Kada je reč o osobi koja ima podznak  Jarac, sedmo polje se nalazi u znaku Raka i vladar tog polja je Mesec, što govori da nam je u emotivnom smislu jako bitan partnerski odnos. Potreban je partner koji će otvoriti našu emotivnu stranu posebno dati nam osećaj porodice koja nam generalno nedostaje u životu i pružiti osećaj toplline i nežnosti. Ako je Mesec loše postavljen onda privlačimo partnera koji previše razmišlja i menja svoje emocije i koji čini da i mi postanemo preosetljivi što nije dobro za nekog ko ima podznak u znaku Jarca. 
 
Ako neko ima podznak Vodolije, sedmo polje se nalazi u znaku Lava, vladar tog polja je Sunce što će reći da je potreban partner koji će uneti svetlost u život ove osobe i dovoljno hrabrosti da sebe menja i da pokrene sebe u svakodnevnom životu. Kroz partnerski odnos bitan je partner koji jača samopouzdanje i koji pokazuje kako da se osoba pokrene na sceni života odnosno ka spoljašnjem svetu. Ako Sunce ima loše aspekte, onda se može  privući partner koji može biti jako sebičan i koji sebe smatra mnogo važnijim u partnerskom odnosu. 
 
Kada je u pitanju Ascedent ili podznak u znaku Ribe, sedmo polje se nalazi u znaku Device, vladar tog polja je Merkur. Potreban je partner koji će pružiti stabilnost i koji će biti jako realan u odnosu na podznak Ribe i koji će moći da pruži svrhu našim emocijama. Kroz partnerski odnos se stvara životna struktura ka spolja i pokreće se osoba u poslovnom smislu. Ako je Merkur loše postavljen, može se privući  partner koji je previše kritičan i koji može imati velika nerazumevanja za emotivno stanje.