Uspešna žena u znaku Vage – Astro intervjui

Astrološki intervju:Uspešna žena u znaku Vage

Kada se pomene sazvežđe Vage, tada se pomisli na sklad i harmoniju. Vaga je sedmi znak po redu, kojim vlada planeta Venera koja je zadužena za ljubavne i društvene odnose i govori o tome koliko smo otvoreni prema drugim ljudima za ljubav, pažnju, nežnost. Vaga je uvek pozitivno raspoložena i ume svojim načinom komunikacije da uskladi sve odnose u svom životu. Jasminka Ganić je rodjena sa Suncem u znaku Vage, podznak Škorpija, da li je ona postigla svoj životni balans ?

  1. 1. Draga Jasminka, rodjena si u znaku Vage. Koliko osećaš sebe u harmoniji sa sobom i sa svetom i okolinom? Koliko ti je važan balans u svakodnevnom životu? 
Unutrašnja harmonija bića čini čovjeka zadovoljnim i zdravim.
Da bismo bili harmonizirani i funkcionalni, ni jedan aspekt našeg bića ne smijemo zanemariti. 
S obzirom da moja Vaga teži harmoniji u svim sferama života, kako osobnog, poslovnog, materijalnog, tako i duhovnog, tjelesnog i emocionalnog. 
Biću iskrena, nije uvijek jednostavno ostati u skladu sa sobom, na nivou svetog trojstva :um, duh i tijelo. 
Postoje dani kada sam usklađena i iz te akumulacije harmoničnih vibracija, u ljubavnom sam odnosu i sa svijetom oko sebe. Hvala dragom Bogu, takvi dani su češći od onih kada iskočim iz ravnoteže i povlačim se u svoj mikrosvijet kako bih osvijestila i sublimovala takve energije. 
S tim u vezi, balans mi je jako bitan kako bih živjela punoću života, jer sam svjesna da je disbalans istinski uzrok svake bolesti. Dokle god su naše duše i osobnost u ravnoteži, sve je radost i mir, sreća i zdravlje.

2. Tvoj podznak ili Ascedent se nalazi u znaku Škorpije, to je znak vode, emocija, potpune kontrole sebe i svojih emocija. Koliko to prepoznaješ kod sebe i da li ti podznak pomaže ili pravi štetu u životnom smislu? 

Kao da ronim do najdubljih dubina cijeli život( smijeh ). 
Moja Skorpija intenzivno doživljava emocije i želi živa iskustva kroz transformacije. Za to treba usud i hrabrost zaista. Život mi je servirao (ili natalna karta po mome rodjenju) dva izbora: da se utopim u skorpionskim dubinama i mraku, ili da se odgurnem snažno u visine i poravnam ovozemaljske fakture. 
Ja sam se odlučila za ovo drugo. Zagnjurila sam i prošetala odajama svoje Duše i svratila tu sa lijeve strane, do Anahata čakre/ Duhovnog srca. 
U sjedištu ljubavi, samilosti, oprosta i plemenitosti, pronašla sam ljekovitost za skorpionski “otrov”.
Smisao, nadu i vjeru. 
Opstanak u ljubavi i miru.

3. Baviš se dugo jogom, Bahov praktičar si već nekoliko godina. Tvoj Jupiter u Ribama je veoma dobro postavljen koji govori o tome koliko ti je važna duhovnost. Kada si otkrila svoju duhovnost ? 

Da, jogom se bavim od svoje 26.godine. 
Bahov praktičar sam zvanično od ove godine, a energija rada s ljudima otvorila se još po završetku prvog modula, 2021. godine. 
Kada je duhovnost u pitanju, ja sam još kao mala se upoznala sa vjerskom praksom i posvećenosti Bogu. To je bilo sa mojih 6. godina. 
Oduvijek sam bila privučena dubljem traganju smisla života i smrti, jin i janga. 
Smatram da sve ima svoj početak i kraj. 
Život je smrt, smrt je život (ovo je progovorila Skorpija iz mene ). Život je beskrajna stvaralačka energija koja nikad ne prestaje. Iskonsku sreću i cistu ljubav u kontemplaciji sa Najljepšim ne bih mogla usporediti ni sa čim u ovome materijalnom svijetu. 
Sve je Njegova volja. 
Mi smo u Svemu. 
Sve je u nama. 
Sto smo bliže duši, bliži smo Izvoru i autentičnom životu. 
Sve kontra toga, za mene je manipulativna filozofija 21. Vijeka.

4. Tvoja profesija je magistar komunikologije. Tvoj Mesec je u Blizancima a vladar desetog polja, polje karijere je u znaku Lava. Sve je to pokazatelj tvoje potrebe za komunikacijom. Koliko ti ova profesija odgovora, da li baviš tom profesijom ?

Moj Mjesec u Blizancima u 8. Kući, PR menadžer i Lav u 10. 
Rekla bih da je to dobitna kombinacija za ženu koja u jednoj ruci telefonira cijeli dan a u drugoj drži knjige i izučava ezoteriju, astrologiju i holističke pravce iscjeljivanja. Mentalno sam jako aktivna i angazovana. 
Zato i radim dva posla: komercijalni (od 08-16h) i holistički poslije 16h. Moja interakcija s ljudima na dnevnom nivou ( i astralnom) je jako intenzivna za Moj mjesec koji nosi produhovljene misli i teži komunikaciji sa puno razumijevanja, autentičnosti i vrjednovanja drugih za ono sto oni jesu. 
S obzirom da sam prisutna u komercijalnom svjetu gdje vladaju jako niske vibracije, tada mi PR profesija dolazi kao help support kako bi me uzemljio i skinuo ružičaste naočale Vagici. U svakom slučaju, i kao PR menadžer i kao Bahov praktičar, brinem o sagovorniku i njegovim potrebama. Biću iskrena, nije uvijek lahko menadžerisati energije u interakciji s ljudima, ali tu mi jako pomaze joginska praksa kroz koju akumuliram pozitivne vibracije svoje unutrašnje Centrale odakle proizlazi suptilnije osvještavanje okoline i pridržavanje moralnih principa kao vodič da živimo autentičan život u skladu sa Njegovim zakonima.

5. Reci nam nešto o Bahovim kapima, odakle ljubav prema tome, da li radiš i kako te klijenti mogu naći ? 

Bahov sistem iscjeljenja spada u tzv. komplementarnu medicinu, odnosno može da se koristi sa bilo kojim drugim oblikom liječenja, a da ga pri tome ne ometa, niti to drugo liječenje njoj može naškoditi. 
Komplementarna, kao i alternativna, imaju holistički pristup iscjeljenju. To znaci da posmatraju čovjeka kao cjelinu. Bahove esencije su usmjerene na iscjeljenje različitih mentalnih i emocionalnih stanja koja nas sprečavaju da budemo u ravnoteži. Dr. Edward Bach smatrao je da postoji direktna veza između emocija i zdravlja. Bolest je kao jedna vrsta mentalnog stava. Smatrao je da usljed poremećaja ravnoteže u ličnosti i u emocijama, odbrambene snage osobe oslabe, kada nosioci će u nama pronaći uporište. Zato je NERAVNOTEŽA (disbalans) istinski uzrok bolesti. 
Odakle ljubav prema ovom holističkom sistemu ? 
Vaga u meni je oduvijek tražila balans kroz život. Sama energija,fokus na balansu, dovela me do sistema Dr. Baha. Moja konekcija sa prirodom, Majkom Zemljom je također odgovorila ovom sistemu. Smatram da je u prirodi sve moguće i jednostavno. Bahov sustav iscjeljenja pokazuje da zapravo naši strahovi, zabrinutosti, naše uznemirenosti i slični osjećaji otvaraju put bolesti. Kada rješavamo svoje strahove, svoje potisnute osjećaje, neobrađene traume, neizrazene/neostvarene želje, bol, patnju, svaki krik duše i nemogućnost zauzimanja za sebe, mi se oslobađamo bolesti. Kada iscjelimo sve negativne emocije, poput pohlepe, mržnje, agresije, bijesa, ljubomore i drugih niskih vibracija, nestace i svaka bolest od koje bolujemo. U tome nam pomažu Bahove cvjetne esencije. 
Sto je duša vise u energiji ljubavi, iscjeljenje se dešava na višoj razini. Um kao najosjetljiviji i najsenzualniji dio tijela, ukazuje na početak i na tijek bolesti mnogo jasnije nego tijelo. S tim u vezi, stanje uma je najbolji pokazatelj kada se obratiti Bahovom praktičaru. 
Kao sto sam u nekom od prethodnih odgovora navela, da, radim. 
Klijenti još uvijek dolaze do mene putem preporuka, sto mi je jako drago. 
Ali s obzirom na vrijeme društvenih platformi, ubrzo će biti i moja FaceBook stranica putem koje ce me cvjetne duše moći pronaći.

6. Šta misliš o astrologiji ? 

Astrologija je najstarije drevno i sveto znanje. 
To je arhetipski jezik koji nam pomaze da dublje i bolje razumijemo sebe, cikluse promjena i okolnosti. Svaka osoba koja razumije uzroke dogadjaja lakše upravlja svojim postupcima. Za mene je astrologija energetsko mapiranje Duše. Znacaj astrologije sastoji se u jednostavnosti pogleda na sopstvena ograničenja i mogućnosti kroz vibraciju energije koju smo stekli rodjenjem. 
Astrologija je viša svijest, viša mudrost, univerzalno znanje koje na ispravan način mogu razumjeti jedinom ljudi višeg Ja.

7. Koji je tvoj životni moto ili deviza koju živiš ? 

Moj Mjesec u Blizancima bi sada imamo nekoliko njih:) 
Izdvojicu neke, meni svojstvene:
Pravi ratnici su gladni pobjede, boreci se na fer način
Per aspera ad Astra
Tamo gdje ima volje, nemoguce postaje moguće 
Ne dozvoli da Ego bagatelu pravi od tvoje Duše 
Raširi svoja krila i leti ptico slobodna