Uspešna žena u znaku Strelca – Astro intervju

Astrološki intervju: Uspešna žena u znaku Strelca

Astrologija daje mogućnost da osobu može definisati kroz osobin znaka u kom je osoba rodjena i kroz planete koja su rasporedjene u njenoj natalnoj karti. Strelac po definiciji je osoba koja voli da istražuje, da osvaja svoju slododu, da iskazuje otvoreno svoje mišljenje i svoje stavove. To su osobe koje su neumorne u osvajanju novih životnih avantura posebno kada se radi o stvaranju sopstvenog duhovnog puta. Jasmina je rodjena u znaku Strelca i njen podznak je u znaku Strelca.

1. Vaš horoskop govori da ste rodjeni u znaku Strelca, vatreni znak koji voli svoju slobodu i voli da istražuje razne životne oblasti. Napisali ste knjigu " Svesni život za srećni život ". Koliko energija Strelca se odražava u sam naslov knjige? Gde ste našli inspiraciju za knjigu ?

Energija Strelca je magična i obožavam kada sam u njoj. Ona je kao reka, i to veoma brza reka koja nosi. Bujica radosti i optimizma koja se probudi i koja nepogrešivo ide ka cilju. Knjigu “Sreća kao razvoj svesti” napisala sam, ili bolje reći – skrojila sam, spajajući mnogo različitih stvari. Da počnemo od naslova u kome se spajaju SREĆA i SVEST. Svi na ovaj ili onaj način želimo da budemo srećni ili da imamo sreće. Da kreiramo najbolje i najlepše stvari u životu. Tako sam i ja razmišljala o toj kreaciji realnosti i u istraživanjima došla do toga da je ključni element za to naša SVEST. Zatim, spojila sam uvodnike i tekstove koje sam pisala tokom godina i intervjue ličnosti sa kojima sam radila tokom karijere. Povezala sam lično i profesionalno, istraživanja i edukacije, razmišljanja i realne događaje. Inspiracija je moj život, jedna decenija ispunjena brojnim izazovima i želja da počnem novo poglavlje u svom životu i otvorim se ka novim mogućnostima.

2. Podznak je ono što nas razlikuje od drugih ljudi. Kod vas Sunce i podznak se nalaze u istom znaku, u znaku Strelca. Koliko vam je važna lična sloboda posebno kada su u pitanju odnosi sa drugim ljudima?

Lična sloboda mi je apsolutno najvažnija. Ne podnosim zabrane, autoritete, pravila, zatvorene prostore ili uopšte iluziju zatvorenosti. Nikako se ne snalazim u vezama i prijateljstvima koje se baziraju na posesivnosti, ljubomori, identifikaciji sa partnerima ili prijateljima. Sloboda je, pored ljubavi, moja najveća i najvažnija vrednost koja kreira i moje kriterijume. Sve što sam i uradila u životu, i profesionalno i privatno, uradila sam da budem apsolutno nezavisna (slobodna) i da mogu da kreiram svoj život onako kako želim i osećam.

3. Jupiter je vladajuća planeta vaše natalne karte i govori o potrebi da radite stalno na svom duhovnom razvoju ličnosti. Dugo ste bili glavni urednik magazina Sensa. Šta je ono najbolje što ste poneli iz tog perioda ?

Iz perioda mog uredništva u Sensi ponela sam ogromno znanje stečeno na edukacijama i tokom rada na brojnim temama i sa različitim ličnostima i učiteljima. Nosim bogatstvo koje čine ljudi, odnosi, poslovne saradnje, projekti, sertifikati, putovanja. To je neprocenljivo iskustvo i period koji je bio ispunjen mnogo lepim i mnogo ružnim stvarima ali koji je učinio mnogo toga za moj razvojni put. Duhovnost boji moje postojanje oduvek, samo menja oblike i traži nove puteve. Jedno vreme sam učila „iz klupe“, da tako kažem, osećam da je sada vreme da učim kroz putovanja, destinacije, daleke daleke… Ili bar tako želim 😊))

4. Venera u znaku Jarca se nalazi u vašem drugom polju, polju stvaranja i preduzetništva. Šta vam je najvažnije u poslu ?

U poslu, pa i u životu, najvažnija mi je lepota, umetnost, sklad po nekoj mojoj meri i estetici. Potrebno mi je da svoje umetničke sklonosti materijalizujem i da od toga zarađujem. Važna mi je sigurnost, ali se to kosi sa mojom potrebom za slobodom pa tu nastaju najveći konflikti, i unutrašnji i spoljašnji. Želim slobodu ali mi je važna sigurnost. I onda se odlučim za sigurnost koja mi postane brzo dosadna pa bih opet slobodu… Jedan čudan krug u kome se vrtim i nikako da naučim da ga prekinem. Mislim da mi taj Jarac daje uzemljenost, diciplinu, traži red od mene, da stvari planiram u vremenu, da donosim konkretne odluke i korake i da to balansira onu vatru od duplog Strelca uz koju bih lako mogla i da sagorim. Daje mi da volim stvari od velike vrednosti, umem da prepoznam kvalitet i da ga unovčim. Da nije onog šašavog Strelca, verujem da bih bila mnogo preduzetnički uspešnija po pitanju materije. Ovako, odlično umem da zaradim i još bolje i brže da potrošim.

5. Šta mislite o astrologiji i šta je ono što volite ili ne volite kada je u pitanju samo tumačenje horoskopa?

Astrologiju obožavam oduvek. Proučavala sam je samostalno, sarađivala sam i sarađujem sa mnogim astrolozima i pohađala sam i sama obuku na Kepler Institutu za astrologa. Međutim, u jednom momentu sam osetila da, koliko god da je divna i precizna i otkriva ogromno polje mogućnosti, može da bude ograničavajuća. Zapravo, to sam spoznala uz brojne kiljentkinje i prijateljice astrološkinje koje su počele da mere svaki potez prema planetama i dešavalo se da propuste neke važne životne momentume ili da jednostavno njihov posao stoji dok se planete ne poslože. Ili se dešava da onda odjednom svi u istom trenutku rade iste stvari namenjene istoj ciljnoj grupi i da nemaju onda adekvatne rezultate. Najviše mi je pomoglo kada sam čula da je Mahariši Maheš Jogi, osnivač Transcedentalne meditacije i odlični poznavalac Đotiša, indijske astrologije, koja je još preciznija i tačnija od zapadne, bez obzira na to što je mogao da predvidi svaki trenutak – i povoljan i nepovoljan – uvek radio, podučavao, širio znanje o meditaciji i inspirisao ljude. Od tada sam sasvim promenila svoj odnos. Ne pratim uopšte kretanja planeta – radim svoje, živim svoju najvišu misiju, kreiram lepe stvari za svet i poštujem prirodu. Nekada će me podržati, nekada neće, nekada ću uspeti, nekad neću, ali put je dragocen i na kraju tog puta – bogatstvo kojim sam ga ispunila je svetlost sa kojom ću ići dalje.

6. Koja je vaša poruka čitaocima poruka iz ugla jedne uspešne žene u znaku Strelca ?

Ne znam koliko Strelac može da savetuje, jer su naši potezi uvek na granici hrabrosti i ludosti, ali ako govorim iz dubine duše, onda bih citirala Bukovskog: „Ako ćete da pokušavate – idite do kraja! Nema sličnog osećanja,bićete sami sa bogovima, a noći će buktati u plamenu. Jahaćete život sve do savršenog smeha. I to je jedina borba vredna truda.” Živite život u svoj punoći, neka se desi sve – i lepo i ružno i buka i bes. Osetite sve aspekte, upijajte sve emocije, budite hrabri i ludi i da – idite do samog kraja!