Uspešna žena u znaku Lava – Astro intervju (Jovana Stanisavljević)

Astrološki intervju: Uspešna žena u znaku Lava

Astrologija nam pruža mogućnosti da kroz astrološku analizu saznamo mnogo toga o sebi, o drugima, o svim odnosima u kojima ulazimo. Astrološki profil jedne osobe može da nam pruži opis odredjenih osobina posebno kada je u pitanju posao, karijera i ono čime se osoba bavi. Jovana Stanisavljević po profesiji je ekonomista, ali poslednjih 15 godina radi kao Coaching trener. Rodjena je u znaku Lava, veoma uporna i koncentrisana na svoju misiju - rad sa ljudima posebno rad sa ženama. Njena oblast rada je Coaching i podrška ljudima da rade na svom ličnom razvoju kao ličnosti. Izdala je knjigu " Kako voleti sebe u eri instagrama " kao vodič na ličnom razvoju i uskoro će imati svoje drugo izdanje.

Jovana Stanisavljevi

1. Draga Jovana, rodjena si u znaku vatrenog Lava, to je znak koji po definiciji borben, optimista, dobar organizator. Koliko ti je u profesionalnom smislu pomogla energija ovog znaka ?

Energija znaka Lava mi pomaže od malena, od školskih dana, preko fakulteta, doktorata, raznih edukacija.. u poslu sa klijentima, uvek me nekako gura napred, motivise, daje mi vetar u ledja, daje mi takmičarski duh da i kada sam umorna da malo zastanem, odmorim, ali ne posustanem i odustanem, na čemu sam jako zahvalna. Volim moj znak Lava i ne bih mogla sebe drugačije da zamislim, jer to sam zapravo ja, srećna energična Lavica.

2. Ascedent ili podznak u astrologiji pokazuje naše ponašanje u spoljašnjem svetu. Tvoj podznak je Vodolija, veoma jaka i snažna energija, pokretačka i slobodoljubiva. Kako se nosiš sa tom energijom u svom životu?

Poslednjih godina sam nekako baš osvestila tu Vodoliju u sebi koja mi pomaže i daje kreativnost, slobodu, izlazak iz zone komfora, spremnost za nove avanture i nova učenja, kao i promene. Posebno kada je u pitanju hrabrost i spremnost na rizik. Naučila me je da se prepustim i da pustim neke stvari. Da ne silim i da budem strpljivija. Spoznala sam koliko mi je neophodno vreme za sebe, moja sloboda, da budem i provodim vreme sama sa sobom.

3. Radiš sa ljudima, posebno sa ženama. Šta je ono što te privuklo da se posvetiš coachingu, odakle želja za tim ?

Odmalena sam želela da budem učiteljica, dopadalo mi se da učim decu, medjutim ostvarila sam dečiji san u vidu toga da predajem kao asistent na fakultetu. Kada sam krenula da se edukujem na polju ličnog rasta i razvoja pre mnogooo godina ( pre više od jednu ipo deceniju), to je bilo nekako za sebe. Ali kako su godine prolazile pojavila se želja i osećaj u srcu i duši da svoje znanje i iskustvo podelim sa mojim divnim damama sa kojima radim i danas i da im budem podrška na njihovom putu ličnog razvoja.Osetila sam intuitivno da je to moj životni poziv. To je ono što moje srce tera da kuca jače, to je neizmerna ljubav i strast da radim ono što volim i osećam i da sam zahvalana što vidim kako moje divne dame napreduju i uz moju podršku menjaju svoje živote na bolje. Da im budem vetar u ledja.

4. Mesec je naša duša, ono što dobijamo kroz nasledje i sve ono što nam porodica daje. Tvoj Mesec je u znaku Bika, što govori o tvojoj emotivnoj potrebi da imaš stabilne odnose sa ljudima, posebno sa porodicom. Kakve su tvoje emocije i koliko su važne za rad sa klijentima ?

Porodica je sve za mene. Jako sam emotivna, hipersenzitivna i empatična i radom na sebi naučila sam da prihvatim svoje emocije i prijatne i neprijatne. Volim svaku svoju emociju jer mi je ona putokaz na čemu treba da radim, što učim i svoje klijentkinje. Emocije su naše blago. U radu sa klijentkinjama radimo i sa i na emocijama, ali je za coach-a, to jest mene kao njihovog trenera za lični razvoj važno da budem objektivna podrška i da se ne “uplićem emotivno”. Ja sam tu za njih oslobodjena emocija, ega, osudjivanja… osoba iz “drugih” cipela koja je tu zbog njih, da ih podrži i usmeri. Tako da je za svakog od nas, a posebno kada radimo sa ljudima od izuzetne važnosti emocionalna inteligencija.

5. Izdala si knjigu, radiš stalno sa ljudima, radiš na sebi, šta su tvoji dalji poslovni izazovi ?

Izdala sam knjigu “Kako voleti sebe u eri Instagrama”, koja je za kratko vreme postala bestseller, na čemu sam jako zahvalna, jer je cilj bio da bude podrška damama na njihovom putu razvoja. Trenutno je u stampi novi tiraž knjige, na šta sam jako ponosna, da knjiga služi i koristi. Radim sa mojim divnim klijentkinjama, trenutno radim i sa mojim damama u toku je grupa na online programu “Mastermind sa Jovanom” , pohadjam i dalje razne edukacije kako bi bila još bolja i korisnija i sebi i svojim klijentkinjama. Što se tiče daljih poslovnih izazova krčkaju se ideje i “kostur” oko nove knjige, uskoro kreće i nova grupa online programa “Samopouzdanje”, a spremam i jedan zanimljiv projekat sa mojom divnom koleginicom.

6. Šta misliš o astrologiji i da li si imala susret sa astrolozima kroz svoj rad ?

O astrologiji mislim sve najlepše, jer to je nauka koja može da nam da divne smernice vezane za naš život i neke odluke u skladu sa aspektima. Imala sam predivno iskustvo sa tobom, na čemu sam ti jako zahvalna, kao i na ovim divnim pitanjima, kao i sa još dve dame koje se bave astrologijom i to je stvarno poseban dar vas koji se time bavite, svaka čast, moja apsolutna podrška.

7. Koji je tvoj životni moto ili šta bi poručila ljudima iz tvog dosadašnjeg životnog iskustva ?

Volite sebe, radite na sebi i verujte u sebe!