Energetska astrologija i prognoza – Astro aktuelnosti

Energetska astrologija i prognoza za avgust 2023

Ovaj deo astrologije se odnosi na znanjem o energetskim centrima. Energetski centri su čakre, a to su određena mesta u ljudskom organizmu. Tu se skuplja energija koja može biti uskladjena i dobro organizovana, ili može biti u disbalansu i stvarati velike probleme u zdravstvenom, mentalnom i psihičkom smislu. Postoji sedam energetskih centara koje su analogne planetama. Svaka planeta daje objašnjenje o energiji, kako osoba može da poboljša i pokrene kvalitet svoje energiju, a na taj način podiže kvalitet svog svakodnevnog života.

Ako planeta ima loše aspekte ili je loše pozicionirana, onda i energija u tom energetskom centru stvara velike blokade i prepreke za napredak. Svrha energetske astrologije je u tome da klijentu pomogne da sagleda kakve zaista probleme ima, odakle potiču problemi i koji je proces rešavanja svih problema.

Prvi energetski centar se odnosi na planetu Mars. To je naša fizička energija koja govori o akciji, preživljavanju, načinu naše svakodnevne borbe sa izazovima. Kako vam je postavljen Mars u natalnoj karti, od toga zavisi koliko vam je ovaj energetski centar kvalitetno pokrenut. Tranzitni Mars trenutno se nalazi u znaku Device i tu će braviti do kraja avgusta ove godine. Ova energija je veoma jaka na mentalnom planu. Kada posmatramo uticaj ovog Marsa, njegovo delovanje možemo analizirati i kroz energetsku astrologiju i zapravo videti kako će se odraziti na naš prvi energetski centar.

Kada su Ovnovi u pitanju, za njih je izuzetno važan ovaj uticaj. Planeta Mars se nalazi u njihovom polju komunikacije i ukazuje da treba povesti računa o svom zdravlju. Potrebno je raditi na svom imunitetu, obratiti pažnju na sve moguće hronične probleme vezane za kičmu i ramena. Do kraja avgusta treba uvesti redovno vežbanje. Što se tiče hrane unositi što više tečnosti i svežeg povrća i voća. Posebno unositi povrće crvene boje jer je ovo boja koja simbolizuje Mars i pokreće njihovu energiju. Mnogi od Ovnovi će osetiti neusklađenost sa svakodnevnim obavezama.

Kada su u pitanju Bikovi, Marsova energija utiče na njihovu podsvesnu energiju i pokreće njihove strahove. Mnogi od njih će imati karmičke lekcije kroz odnos sa partnerom. Najveći savet je da treba balansirati svoju prvu čakru i pronaći pozitivnu energiju u svom životu i fokusirati se na tome. Što se tiče zdravlja problemi se mogu odnositi na umor i preopterećenost u odnosima sa ljudima. Savetuje se smanjiti obaveze na planu posla i raditi na svom unutrašnjem miru.

Blizanci su pod uticajem energije koja se odnosi na druge ljude i kod njih je u ovom periodu izražena napetost i nervozu. To je svojstveno za ovaj znak tako da njihov problem mogu biti emocije koje remete njihove emotivne odnose sa porodicom. Najviše energije im oduzima bavljenje drugim ljudima posebno što često ulaze u rasprave i sukobe mišljenja. Mars u Devici je totalno loša energija za sve rodjene u ovom znaku.

Rakovima je ovo veoma dobar period posebno kada je u pitanju zdravlje i mentalna energija. Velike emotivne promene se dešavaju unutar porodice naročito tokom druge polovine avgustfa . Bitno je prihvatiti svoj odnos prema porodici. Suština je biti u unutrašnjem skladu samo što je u ovom periodu to veoma teško postići. Potrebno je razrešiti sve probleme iz prošlosti.

Lavovima je ovo veoma dobar period naročito zbog uticaja Venere u retro hodu jer mogu da pokrenu sebe na svim poljima. Mnogi Lavovi će napredovati što se tiče posla i poslovnih saradnji sa inostranstvom a neki imaju velike novčane prilive iz inostranstva. Mars u Devici aktivira njihovo polje novca i zarade pa će mnogi Lavovi praviti nove poslovne planove.

Device pod uticajem ovog Marsa pokreću neke nove poslovne akcije. Bilo bi jako važno obratiti pažnju na hronične bolesti zbog negativnog uticaja Saturna. Kod njih je aktivirano polje komunikacije pa da bi izbalansirali svoj prvi energetski centar jako je važno da dobro i kvalitetno komuniciraju sa ljudima koji su im jako bliski. Obratiti pažnju na unos hrane i tečnosti posebno tokom prvih desetak dana septembra.

Za Vage je ovo izuzetno naporan period, jako je važno ovu energiju Marsa dobro organizovati i kvalitetno kanalisati. To zapravo znači da je potrebno voditi računa o svom zdravlju i o svom odnosu prema sebi. Što se tiče zdravlja povesti računa o mogućim problemima sa kičmom. A kada je u pitanju odnos prema sebi važno je postaviti sebe na pravo mesto.

Škorpije u ovom periodu pojačano osećaju ovu energiju zato što je Mars njihov vladar. Najviše se to oseća kada je u pitanju ljubav i partnerski odnos. Moguće je da se pojavi nova osoba u njihovom životu tokom ovog perioda. Imaće iznenadni priliv novca i mogućnost poslovnog napretka.

Za Strelčeve energija planete Mars je veoma teška i mnogi od njih će doživeti ozbiljne trenutke. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su poslovno aktivni pa im se povećava mogućnost zarade uz dodatni napor. Obratiti pažnju na moguće probleme sa kolenima jer ovaj Mars u Devici je veoma nezgodan.

Za Jarčeve ovaj Mars u znaku Device je jako dobar. Za njih najbolji savet je da se bave nekim aktivnostima gde će aktvirati sebe i svoju poslovnu stranu. Tokom avgusta su mogući problemi što se tiče kičme i glavobolje. Jako je važno osloboditi se problema iz prošlosti i ne osećati krivicu zbog toga.

Vodolije su osobe koje su spremne na akciju i na promene tako da energija Marsa im jako prija. Ovo se posebno odnosi na ljubavni plan jer će mnoge Vodolije osetiti potrebu da se mnogo bolje odnose prema partneru i da poboljšaju komunikaciju. Kada je u pitanju zdravlje, povesti računa o imunitetu.

Ribe pod uticajem Neptuna već neko vreme imaju problem sa energijom i imaju problem kako da organizuju svoj život. Mars u Devici im stvara veoma nejasne aspekte u ljubavnom životu. Saturn im pomaže da sebe dovedu u red posebno kada je u pitanju njihov odnos prema poslu i zaradi. Otvaraju se nove mogućnosti kada je u pitanju koncepcija njihovog zdravlja.