Astrološki kalendar za Avgust 2023 – Astro aktuelnosti

Astrološki kalendar za Avgust 2023

Avgust počinje vrlo zanimljivim događajem, 1.8. avgusta imamo pun Mesec u znaku Vodolije. Ono što interesantno za ovaj mesec jeste činjenica što će 31. 8. biti još jedan pun Mesec koji će biti u znaku Ribe. Energija punog Meseca je veoma intenzivna u ovom periodu što znači da ćemo imati kulmnaciju emocija i strasti posebno kada su u pitanju emocije prema partneru.

3.8. retrogradni Pluton je u kvadratu sa čvorovima što donosi veoma intenzivan emotivni period posebno za osobe koje su rođene u znaku Ovna i u znaku Vage. Ovaj kvadrat je intenzivan sukob sa sobom i potrebna nam je velika moć transformacije da prihvatimo sve ono što se dešava oko nas. Rešenje se nalazi u nama, kroz veliko prihvatanje sebe.

16. 8. Mladi MESEC u znaku Lava na 23 stepenu donosi veoma zanimljive momente u emotivnom smislu posebno kada su u pitanju odnosi u ljubavi i to za osobe rođene u znaku Lava, Ovna i Strelca. Mlad mesec također može doprineti psihološkom radu na sebi posebno za one ljude koji se intenzivno bave sa sobom. U znaku Lava bicemo pod uticajem Venere koja se takodje nalazi u znaku Lava, ljubav prema sebi je najveci dobitak

23.8. Merkur kreće retrogradno u znaku Device i u retrogradnom hodu će biti 23 dana. Pošto se Merkur nalazi u svom sedištu, onda neće biti toliko negativnih aspekata retrogradnosti. Ono što je važno napomenuti je da u ovom periodu moramo da vodimo računa o kakve poslovne ugovore sklapamo sa inostranstvo.

23.8. Sunce ulazi u znak Device, znak racionalnog i logičnog. U tom periodu do 23.9., ljudi rođeni u znaku Device slave svoj rodjendan i u tom periodu kreće njihov Solar ( godišnji horoskop). Ovaj period je veoma važan za one koji imaju Ascedent ( podznak ) u Devici jer Sunce prolazi kroz njihovo 1 polje osvetljavajući trenutne životne uslove. Devica je šesti znak po redu, pripada zemljanom elementu i promenljivom kvalitetu. Ovo su osobe pod uticajem Merkura koji ih čini praktično inteligentnim to je njihov najveći adut.

27.8. Mars prelazi u znak Vage, u poziciji svog pada. Tu će biti do 12. 10. i predstoji nam period veoma nestabilne energije. Mars je muška energija a kada se nadje u suprotnom znaku ( jer Ovan i Vaga su suprotni znaci a Mars vlada Ovnom ) - tada se dešava pad energije na svim razinama života. Najteže će to podneti oni koji su rodjeni u znaku Vage, Ovna i Raka. Što se tiče Jarčeva oni će se potruditi da nadvladaju negativnu energiju Marsa u Vagi.

29.8. Uran u Biku kreće retrogradno i retrogradni hod traje do 27.1. 2024. Ovaj Uran je veoma komplikovan jer donosi poravnanje nekih stvari koje nismo mogli da sredimo sa okolinom, sa ljudima oko nas. Dolazi do neminovnog povezivanja sa sobom i sa onim što nam spolja dolazi, ono što ne možemo da kontrolišemo. Ovo će svakako najvise osetiti rodjeni u znaku Bika i u znaku Škorpije.

31.8. Pun Mesec u znaku Ribe, jako važan događaj jer u ovom mesecu duplira se fenomen punog Meseca. Zbog pozicije u znaku Ribe bićemo pod uticajem emocija sa kojima ne znamo šta ćemo. Riba je simbol idealizacije i imaginacije, pa sve što nam se dešava tih dana je veoma konfuzno, nejasno, teško da se objasni. Pun Mesec je uvek kulminacija nekog procesa a u ovom slučaju je proces emotivnog tipa. Zbog uticaja tranzitnog Saturna u znaku Ribe ovaj pun Mesec ima i karmički značaj ( Saturn uvek donosi lekcije, nove uvide u ono što smo prošli).