Astrološki kalendar Februar 2024

Astrološki kalendar Februar 2024

Bitni datumi u februaru : 

 
5. februar
Merkur prelazi u znak Vodolije, gde će ostati do 23. februara. Donosi nam ogromno mentalno ” razgibavanje ” što doprinosi unutrašnji promena na nivou misaonih procesa. Važno je biti otvoren za nove stvari koje nam dolaze pod uticajem Plutona. Sve se menja. 
 
9.februar 
Mlad Mesec u znaku Vodolije na 20 ° stepenu, otvara divne mogućnosti da započnemo nove stvari. Sve možemo drugačije i potpuno oslobodjeni prošlih obrazaca. Ovo je trenutak istine i povezivanje sa onim što je doneo Pluton u januaru. Najviše će osetiti Vodolije, Lavovi i Škorpije. 
 
13. februar 
Mars prelazi u znak Vodolije pod uticajem Urana koji doprinosi velikoj napetosti i nemiru jer se ovde Mars ne oseća opusteno i fizički aktivno. Dolazi do pomeranja energije ali to je sve nekako neuskladjeno i pod pritiskom. Mnogi koji su krajem januara osetili razne vidove energetskih vibracija – sada se sve to više oseća. Nije dobar period da se donose odluke i da se ulazi u bilo kakve rasprave. 
 
16. februar
 
Venera ulazi u znak Vodolije gde će boraviti do 11. marta. Dolazi do velikih promena u načinu kako sagledavamo sebe i odnos prema sebi, potrebno je da se okrenemo sebi i da kod sebe pronadjemo svoj pečat. A onda tako okrenuti sebi, možemo funkcionisati u partnerskom odnosu. Uran je vladar Venere i podstiče veliku energiju vrednovanja sebe, svog rada i materijalizacija svojih želja. 
 
19. februar 
 
Sunce ulazi u znak Vodolije i tada počinje solarni ili godišnji horoskop za sve pripadnike ovog znaka. Tada se okrećemo energiji koja budi ličnu jedinstvenost, daje nam energiju da pokrenemo sebe, potencijale, talente, a oni koji su rodjeni u znaku Vodolije – oni će imati ogromne emocije i izuzetnu snagu da se posvete sebi. Oni koji imaju podznak u znaku Vodolije – za njih je ovo izuzetan period mogućih uspeha. 
 
23. februar 
 
Merkur prelazi u znak Ribe, gde ce biti pod uticajem Neptuna u znaku Ribe i to je ono što će na globalnom nivou da se itekako osetite, potpuna okrenutost ka svojim mislima koje su veoma konfuzne, zamagljene, teško da se možemo otrgnuti nekih misli iz prošlosti, misli obojene brigom, tugom, nezadovoljstvom. Za sve rodjene u znaku Riba i Device posebno težak period jer neće moći da sagledaju svoju stvarnost. 
 
24. februar
 
Pun Mesec u znaku Device a pod uticajem Merkura u Ribama. Potpuno zamagljen pogled na emotivno stanje unutar nas, Saturn u Ribama trazi od nas da se okrenemo sebi iznutra, ali kroz disciplinu i posvećenost. Neptun u opoziciji stvara MAGLU i ne vidimo niti sebe niti druge. Da li znaš ko si, teško pitanje. Najteže će ovo podneti rodjeni u znaku Device, Blizanci i Strelčeve.