Astrološki intervju: Uspešna žena u znaku Ribe

Astrološki intervju: Uspešna žena u znaku Ribe

Od svih znakova Zodijaka znak Ribe je najviše povezan sa emocijama. Ribe su poslednji znak u astrološkom nizu i kod njih je istaknuta potreba za razumevanjem ljudske duše. Jako im je razvijena intuicija i bez problema " čitaju " bolje rečeno osećaju šta se sakriva iza fasada života drugih.

Biljana Ćulafić je diplomirani pedagog i priznati psihoterapeut za porodicu i traume. Bavi se individualnom, partnerskom i porodičnom terapijom i terapijom za traume u svom Centru za psihoterapiju, edukaciju i traumu " Modus Vivendi System ". Rodjena je u znaku Ribe, znak koji pripada vodenom elementu gde je dominantna emocija, emotivnost i rad sa emocijama.

1. Draga Biljana, rodjena si u znaku emotivne Ribe. To je znak koji je poznat po svojim dubokim emocijama, neverovatnoj mašti, ogromnoj intuiciji, poseban osećaj za razumevanje ljudske patnje. Da li sve ovo možeš da povežeš sa sobom? 

Prepoznajem se u osećaju za razumevanje ljudske patnje. Verujem da imam širinu da pojmim kolika patnja može da bude, i koliko bol duše može da bude. Imam uši da čujem, i ne plaši me ni jedna reč!

2. Tvoj podznak je u znaku Škorpije. Podznak je ono što nas definiše u periodu odrastanja. Škorpija potvrdjuje tvoja duboka emotivna stanja, veliku strast za životom, da li je kod tebe tako ?  

Moje odrastanje bilo je veoma teško, traumatično i komplikovano. Toliko mi je teško u detinjstvu bilo sa sam jedva čekala da odrastem! Nažalost, dobar deo mog odraslog doba, sve do 38.godine bilo je veoma teško i mučno. Utehu mi je uvek davala književnost i nekoliko bliskih prijatelja. Od tada: preokret! I kao da živim neki drugi život. A posebnu hrabrost i srčanost dobila sam kad sam izgubila brata pre 4 godine. Čini mi se sa sam njegovim gubitkom još više počela da slavim život re da ga živim i za brata.

3. Mesec je pokazatelj emocija, kod tebe i Mesec se nalazi u znaku Ribe. Astrološki si u potpunosti u vodenom elementu, koji se najviše definiše kroz razumevanje i posvećenost drugima. Odakle crpiš razumevanje ? 

Mislim da mi je čitanje književnosti dalo šire okvire poimanja sveta. A od malena sam imala strpljenja da slušam ljude. Onaj ko sluša, na kraju i razume. Tačno, moj poziv je u celosti u službi učenja o drugima, pomoći i u prosvećivanju naroda. Odavde ništa nećemo poneti kad umremo a lepo i korisno bi bilo da ostavimo nešto iza sebe i to sto većem broju ljudi.

4. Baviš se ljudima, njihovim emocijama, podstičeš ih da bolje i kvalitetnije upoznaju sebe, koliko si zadovoljna sobom i svojom profesijom ?

Danas radim ono što najviše volim, a to je privilegija! Sobom sam prilično zadovoljna, mislim da nisam loš čovek, imam nešto znanja a mislim da sam i pouzdan prijatelj.

5. U tvom natalu Merkur je veoma lepo postavljen i odnosi se na tvoje reči koje imaju lekovito dejstvo, koje pozitivno utiču na tvoje klijente. Merkur u Ribama donosi mogućnost pisanja knjiga, koje takodje mogu biti lekovite. Ti si napisala nekoliko knjiga, koje su jako uspešne i rado čitane. Odakle ta želja za pisanjem ? 

Moram da priznam da sam prilično rečita tokom psihoterapije, nisam od onih koji samo slušaju i klimaju glavom, direktivna sam. Tako sam i predstavila psihoterapeuta u svojim knjigama, kao osobu koja je aktivni učesnik dijaloga sa klijetom koji dolazi po pomoć. Pisanje je proisteklo iz strastvenog čitanja knjiga, mislim da svako ko u toj meri čita (kao što sam ja čitala kao mlada) na dobrom putu da postane pisac. Nekada sam se opterećivala formom pisanja, a sada mi je važno da prenesem poruku i to sto širem auditorijumu!

6. Kakvo je tvoje mišljenje ili vidjenje astrologije ? 

Mislim da je za nju ključna ličnost astrologa, jer i kod astrologa kao i kod psihoterapeuta ljudi dolaze po utehu, usmeravanje, po nadu, po veru. Ako je osoba motivisana da pomogne, ona će pomoći, bilo kao psihoterapeut, svestenik ili astrolog.
 

7. Koja je tvoja najvažnija rečenica koju sebi ponavljaš kad ti je teško ili kad ti je potreban motiv ? 

Rečenica iz pesme “Modra rijeka”: “Valja nama preko rijeke”. Tu rečenicu je moja majka često ponavljala u odsutnim trebucima. Opisuje reku kao metaforu za život, koji mada težak moramo preći! Sebe bodrim i rečenicom: “Izdrži, i ova muka će proći”