Najveće hipohondre u horoskopu – Astro tekstovi

Najveće hipohondre u horoskopu

Ljudi koji generalno stalno brinu o svom zdravlju i u tome preteruju su oni koji stalno misle o tome, odnosno njihove misli su opterećene tom tematikom. Kada su u pitanju astrološki aspekti najviše se ovom temom bave Device i Blizanci. Oni imaju za vladara planetu Merkur i često su u tom raspoloženju mada su Device mnogo više u tome jer o tome javno i otvorenost pričaju.

Devica je šesti znak po redu i vlada šestim poljem, polje zdravlja i zdravih navika. Tako da opterećenost Device je razumljiva zbog uticaja tog polja i često možete naći lekare i medicinske sestre koje su rodjene u ovom znaku. Ovo su osobe koje često su preopterećene svojim zdravljem do te mere da to prelazi u " bolesno " stanje koje ih može previše opteretiti u obavljanju svakodnevnih obaveza. Često posećuju lekare ili sami se posvete medicini, alternativnim metodama lečenja.

Kada su u pitanju Blizanci, oni pod uticajem Merkura oprerećuju svoje misli i svoje emocije sa raznim potrebnim i nepotrebnim temama. Njegova energija je veoma komplikovana jer ne umeju da se distanciraju od onoga što im se svakodnevno dešava i tako su opterećeni raznim tudjim emocijama. To se sve prenosi na njihovo mentalno stanje i sami sebi stvaraju strahove. U tom trenutku pokreću se svi unutrašnji mehanizmi kojima se osoba brani i time narušava svoje zdravlje.