Astro kalendar oktobar 2023

Astro kalendar oktobar 2023

5.10. 
 
Merkur prelaz u znak Vage gde će biti do 22. oktobra. Ova pozicija  Merkura može da pokrene mnogo kvalitetniju komunikaciju kada su u pitanju ljubavni odnosi ali i odnosi uopšte. Najvaznije je da se posvetimo diplomatskom odnosu prema komunikaciji sa drugima jer na taj način možemo sebi da obezbedimo mir i zadovoljstvo sa sobom. 
 
9.10. Venera prelazi u znak Device, gde će boraviti do 8. novembra. Ova pozicija Venere najviše će obradovati osobe rođene u znaku Device jer će konačno moći da osete olakšanje kada su u pitanju ljubavni odnosi ali kada su u pitanju aspekti novca. Ova Venera je povoljna za sve rođene u zemljanim i vodenim znacima, a kada su u pitanju osobe rođene u znaku ribe imaće velika emotivna preispitivanja narednih mesec dana. 
 
11.10. 
Pluton kreće direktno što znači da će energija promena i transformacija biti jako aktuelna i to će najviše osetiti osobe koje su rođene u znaku Škorpije i u znaku Ovna. Zbog pozicije u znaku Jarca osetimo veliku moć ambicije i posvećenost karijeri. Mnogi koji su rodjeni u znaku Raka i Vage moći će da rasčiste odnose sa partnerom jer Pluton aktivira njihova polja komunikacije na mnogo bolji i otvoreniji način. 
 
 
12. oktobra 
Mars konačno prelazi u znak svog sedišta gde će pokrenuti jako kvalitetno i stabilnoj energiju posebno kada su u pitanju odnosi emotivnog tipa i dolazi do sređivanja poslovnih aspekata za sve osobe rođene u znaku Škorpije u znaku jarca i u znaku bika. Nas u ovom znaku može doneti jako zanimljive ljubavne odnose za osobe rođene u znaku ribe i u znaku raka a za lavove i vodolije ova može biti izazovan period kada je u pitanju komunikacija sa partnerom. 
 
14. 10. Mlad mesec u znaku Vage , koji donosi nove ljubavne početke za one parove koji su pokrenuli komunikaciju tokom maja i juna ove godine. Zbog jakog uticaja pomračenja Sunca u znaku Vage ovo je veoma intenzivna energija koja daje mogućnost preokreta kada su u pitanju raznih društvenih odnosi. Mlad Mesec je uvek  početak koji osećamo na svim nivoima posebno na emotivnom planu.
 
22. 10. 
 
Merkur ulazi u znak Škorpije gde će se zadržati do 10. novembra i pokreće mnogo toga što treba da se izgovori i saopšti na veoma precizan i pronicljiv način. Ovo će najviše osetiti ljudi koji su rođeni u znaku Škorpije i u znaku Raka,  njihovi ljubavni odnosi doživljavaju potpuno transformaciju jer Merkur u ovom znaku je veoma bitan kada preispitujemo stvari u emotivnom smislu. 
 
23.10. 
Sunce prelazi u znak Škorpije gde će boraviti do 22. novembra. Vladavina ovog vodenog i emotivnog znaka donosi veoma jake i duboke emocije koje se ispoljavaju posebno kod Lavova,  Vodolija, Škorpija i Bikova. Škorpije će slaviti rođendan i počinje njihova solarna godina ( godišnji horoskop )  i jako je važno obratiti pažnju gde se nalaze Mars i Pluton u godišnjem horoskopu jer od toga zavise aspekti za narednih godinu dana. 
 
28. 10. 
Pun Mesec u znaku Bika koji je jako dominantan jer imamo i delimično pomračenje Meseca, što doprinosi osećaju napetosti i nervoze jer su u pitanju aspekti Venere jer je ova planeta vladar punog Meseca. Najvažnije je biti u skladu sa sobom i sa svojim osećajem zadovoljstva i razvijati što jače i što dublje osećaj ljubavi prema sebi jer na taj način savladavamo sve one prepreke i sukobe u kojima možemo ući vrlo lako pod uticajem ove energije punog Meseca. Ovo su posebno važni za osobe rođene u znaku Lava i Vodolije jer je njima ova energija veoma negativna i neprijatna.