Astro kalendar decembar 2023

Astro kalendar Decembar 2023

Najbitniji datumi za decembar 2023 :

1.12. Merkur prelazi u znak Jarca, gde će biti pod uticajem Saturna što zapravo donosi mogućnost da se napravi dobra analiza svega onoga što se dešavalo unazad godinu dana i takodje ovaj Merkur može biti veoma dominantna energija kako ćemo i na koji način da pripremimo sebe za narednu 2024 godinu. 
 
4. 12. Venera ulazi u znak Škorpije i tu se nalazi u svom izgonu, što ce reci da je to jako nepovoljna pozicija za ljubav i emocije. Venera će praviti opoziciji sa Jupiterom i Uranom što znači da može da prodrma sve odnose koji su veoma otežani ili loši. Ovo će najteže podneti Škorpije, Bikovi i Lavovi. 
 
6. 12. Neptun kreće direktno sa 24 stepena Ribe, ovo je veoma bitan momenat jer mnogo toga što se ” vuklo ” sada se razrešava, sve što se krilo, sklanjalo, sada izlazi u javnost. Sada će se popraviti mnogi odnosi, posebno za sve rodjene u znaku Raka, Ribe i Škorpije. 
 
13.12. Mlad Mesec u znaku Strelca, divan početak planiranja ciljeva za novu godinu 2024, posebno kada su u pitanju poslovni i finansijski planovi koji se povezuju sa inostranstvom. Ovaj Mesec najviše prija rodjenima u znaku Lava, Strelca i Ovna. Vatreni element uvek daje mogućnost da se nešto pokrene, da možemo nešto novo  da započnemo. 
 
13. 12. Ovo je poseban dan jer tog dana i Merkur kreće retrogradno u znaku Jarca i vladar ovog Merkur je Saturn u znaku Ribe. Potpuno okretanje prošlosti i svega onoga što ima veze sa dogadjajima koji su se pokrenuli početkom godine. Kada je Merkur u retro hodu nije dobro počinjati neku emotivnu vezu jer će komunikacija biti otežana, blokirana, medjusobno nerazumevanje. Ovo se najviše odnosi na osobe rođene u znaku Raka, Vage i Ovna. Merkur će biti retrogradan do 2.1. 2024. 
 
22. 12. Sunce ulazi u znaku Jarca, počinje zimski solsticij. Reč ” solsticij ” potiče od latinske reči * Sol * – Sunce ” sistere” – stajati što govori da će Sunce prividno stajati da bi promenilo pravac kretanja. Tada imamo najdužu noć i najkraći dan, počinje nova sezona Jarčeva kojima ujedno počinje novi godišnji krug oko Sunca ili solarni horoskop.
Ovo je veoma važan period za one koji imaju podznak u znaku Jarca. 
 
23.12.  Merkur se vraća u znak Strelca i samo potvrđuje potrebu za slobodom i nezavisnim mišljenjem, ali zbog retrogradnog hoda sloboda može biti veoma problematična i mnogo toga se okreće protiv onoga što vam je bitno da uradite, učinite, posvetite se tome. Ovo će biti posebno izazovan period za Blizance i Strelčeve. 
 
27. 12. Pun Mesec u znaku Raka, kulminacija emocija, želja, strasti, svega onoga što se oseća, sve ono što može biti veoma komplikovano zbog porodičnih odnosa. Rak je porodica, odnos sa majkom, odnos prema deci, partnera, važno je biti emotivno pribran i ne dozvoliti da vas emocije drugih toliko dotiču i utiču na vaše izbore. Čuvajte svoj unutrašnji mir i sklad. Rodjeni u znaku Raka su veoma okrenuti sebi i prijateljima u ovom trenutku. 
 
29.12. Venera prelazi u znak Strelca pa se možemo okrenuti mnogo boljim planovima u vezi ljubavi i ljubavnih odnosa. Dolazi do otvorenog i iskrenog odnosa kada su u pitanju odnosi sa partnerom i moguće su nove ljubavne veze za one koji su rodjeni u znaku Strelca i Blizanca. 
 
31. 12. Jupiter u znaku Bika kreće direktno i to je veoma bitan period za sve one koji čekaju odredjene finansije, da srede poslovne situacije u vezi novca, naplate, dugova, rokova koji se konačno poštuju. Ovaj Jupiter će dati rezultate onima koji čekaju i očekuju saradnju sa inostranstvom ili povoljne vesti iz inostranstva.