Astro intervju : Uspešna žena u znaku Raka

Astrološki intervju: Uspešna žena u znaku Raka

Žena rodjena u znaku Raka je pod uticajem Meseca, njena energija je veoma kreativna, romantična, nežna, intuitivna. Ovo su žene koje su satkane od emocija i to je upravo njihova najveća snaga. Krasi ih veoma snažna intuicija zbog čega ih vredi poslušati jer mogu imati jako kvalitetne uvide kada je u pitanju ljudska psiha. Ivana Kragović bavi se astrologijom jako posvećeno, predano, sa puno emocija kako dolikuje njenom Suncu u znaku Raka.

1. Draga Ivana, rodjena si u znaku Raka, znak koji se najviše odnosi na emocije i emotivni život pojedinca. Koliko ti je ova pozicija Sunca pomogla na tvom putu da postaneš odličan astrolog, da se baviš astrologijom ?

Upravo moj znak, empatična, a po prirodi nesigurna u svoje racionalno, bila sam na neki način primorana da verujem svom emocionalnom,  odnosno da to što osećam ili predosećam ima veći znacaj. Moja emocionalna struktura mi je oduvek govorila da nisam ovde da bih živela jedan zivot iznova, već da je svaki dan jedan novi život i te spoznaje dobijam oko svoje 7. godine života. 

2. Tvoj podznak se nalazi u znaku Ovna, jaka vatrena energija. Koliko podznak u ovom znaku može da bude podrška da zastitiš svoje Sunce, svoje emocije, sve ono što TI zaista jesi iznutra ?

Moj podznak je moja podrška ali i moj izazov a naročito u odnosima (emotivnim ili drugim), naučila sam sa godinama da ga koristim na konstruktivan način, a ne “glavom koz zid”, mada ruku na srce impuls koji sam pokazala ili suzbila uvek je imao pravo, a to je da kod ovog podznaka nema puno “cinculiranja”. Dakle više ne pravim “ekscese” ali ako mi se nešto ne sviđa ili imam svoje mišljenje ili stav, ne suzbijam ga. Ja sam taj odnos Rak – Ovan shvatila tako da puštam svako svoj deo da radi tamo gde je najbolji, zbog toga sam jako dobar motivator ali i aktivni slušalac. 

3. Mesec vlada tvojim Suncem i nalazi u znaku Blizanaca. Ovaj Mesec ukazuje na veoma aktivne misli, radoznalost, potrebu za komuikacijom. Kako koristiš potencijale ovog Meseca u radu sa ljudima s obzorim da se baviš astrološkim radom koji zahteva stalnu povezanost sa ljudima ? 

Mesec u Blizancima mi je dao mogućnost da razumem “sve svetske jezike” tj da interpretiram šta drugi misle, a ne znaju da kažu. Sama pozicija u 3. polju je dala sposobnost da učim strane jezike i da se razumem sa strancima i inostranstvom, što sam u svom radnom iskustvu svakako koristila. U astrologiji je ova pozicija imala uticaj na samo istraživanje teme koja je za moj život bila ključna.

4. Tvoja Venera je u Lavu i to na veoma specifičnom 29 stepenu, na fiksnoj zvezdi Regulus. Kako se to reflektuje na tvoj aspekt ženstvenosti, na ljubav, na sve odnose u kojima ulaziš ? 

Moja Venera u Lavu diše sa mnom 24-7. To je planeta sa kojom se budim i uspavljujem, jer ipak je suvladar mog 1. polja. Odgovorna je za moj fizički identitet i prepoznatljivost, strastvenu prirodu uopšte.
Moji emotivni odnosi su oduvek bili dramatični, ali ono ka čemu sam težila je ljubav, poštovanje, divljene, podršku, uspeh i galantnost u emocijama i ponašanju partnera. Međutim, nisam to uvek dobijala.
Visoka očekivanja koje inače ova Venera ima od sebe i drugih nisu uvek bila ispunjena, tako da sam se mnogo puta u životu osečala loše, dok nisam shvatila da ja volim da nosim elegantne i luksuzne cipele u broju 37. i da ne mogu da stanem u 36. nekih ravnih i običnih. 

5. Odakle dolazi tvoje interesovanje za astrologiju, da li je ona tebe pronašla ili ti nju ? 

Ona mene, ja sam htela da znam šta dečko u koga sam se zaljubila misli o meni, odgovori su izostajali. U vremenu isčekivanja ustala sam naglo sa dvosedsa iznad koga se nalazila porodična biblioteka, vrlo neobično a s obzirom da sam dete lekara i da nam je medicinsko štivo bila glavna materija u kuci. U trenutku ustajanja pala je sa police knjiga  “veliki horoskop”. Knjigu je na poslu pitaj boga zašto,  kupila moja mama,  po njenim rečima “neki šverceri su prodavali preko sindikata”, a ja danas znam da je meni bila namenjena.
Moja mama je Riba u horokopu i mnoge nesvesne odluke koje je donosila su imale veoma važan značaj za mene i mog brata. Tako da našlo me je ono ka čemu sam tragala.

6. Koja je tvoja najomiljenija oblast astrologije, šta najviše voliš da radiš u okviru konkretnog rada sa klijentima? 

Astro medicina u kombinaciji sa astropsihologijom, zato što su mi karte i praksa pokazale poveznost izmedju ove dve oblasti, ali se dosta pronalazim i u poslovnoj astrologiji.
7. Da li astrologija ima mesto koje zaslužuje ovde kod nas i šta bi trebalo astrolozi da urade da se mesto astrologije podigne na viši nivo ? 
Mislim da nema ali pretenduje da ima. Mislim da su tome zaslužne 90′ godine kada je došlo do ekspanzije lažnih proroka, vidovnjaka i astrologa.
Danas, ima dosta dobrih astrologa, ali ima i puno google astrologa koji daju više štete nego koristi.
8. Koja je tvoja rečenica ili tvoja životna deviza koja se može povezati sa tvojim znakom ? 

” Ceo svet se sklanja sa puta, čoveku koji zna kuda ide. ” Iako je ovo opis Jarca, to je moj izazov kroz Ovna i moj MC ( vrh neba).