Važni datumi u Julu 2024

Važni datumi u Julu 2024

2.7. 
Neptun kreće retrogradno i stvara osećaj da mnogo toga na emotivnom planu je potrebno preispitati. Ovaj retrogradni hod kreće sa 29 stepena ribe što govori o jako velikom uticaju karme i karmičkih aspekata na sve nas. Ovaj retrogradni ciklus trajaće 158 dana, tačnije do 8 decembra..
 
2.7. 
Merkur prelazi u znak Lava gde će biti do 26 jula. Merkur u ovoj poziciji aktivira sve ono što je lične prirode odnosno mnogo toga što možemo rešavati kada su u pitanju aspekti poslovanja i donošenja jako bitnih odluka za narednih nekoliko meseci. 
 
6.7. 
 
Mlad mesec u znaku Raka, koji će biti veoma snažno pokrenut zbog uticaje Venere u znaku Raka i daje mogućnosti da na emotivnom i ljubavnom planu možemo doneti jako važne životne odluke. Za sve one ljubavne parove ovo je divna prilika da pokrenu nešto novo po pitanju zajedničkog života.
 
11.7. 
 
Venera prelazi u znak Lava, tu će boraviti do 5 avgusta. U ovom periodu dolazi do izražaja sve ono što mi konkretno želimo i najvažnije je da ne pristajemo na neke polovične uslove u ljubavi već da istaknemo sebe i svoje želje u prvi plan. Ovo je dobar period za početak poslova koji su povezani sa javnošću, medijima, komunikacijom. 
 
16.7. 
Merkur ulazi u retro senku i to je početak vraćanja unazad kada su u pitanju dogovori i poslovni aspekti posebno za Blizance i Device koji će najviše osetiti ovaj uticaj Merkura. Merkur će biti u retrogradnom hodu od 5 avgusta do 28 avgusta. Bitno je spremiti se za taj period u smislu bitnih odluka..
 
20.7. 
 
Mars prelazi u znak Blizanaca gde će biti do 4 septembra i ovo je važan period jer će Mars tada aktivirati mnogo toga što nismo razrešili putem razgovora i putem komunikacije sa ljudima koji su nam jako važni posebno u partnerskom i emotivnom smislu. 
 
21.7. 
 
Pun Mesec u znaku Jarca, interesantno je da je ovo drugi put da se Mesec puni u znaku Jarca i ovo će biti jako bitan period da razrešimo mnoge dileme u vezi naših ličnih ambicija ali i po pitanju emocija od kojih bežimo ili od odluka koje ne možemo da donesemo na lak i jednostavan način. 
 
22.7. 
 
Sunce prelazi u znak Lava gde će se zadržati do 22 avgusta što zapravo donosi period kada je vladavina Lavova i ovo je jako bitan period za sve ljude koji imaju podznaku ovom znaku. U ovom periodu je najvažnije okrenuti se najviše sebi jer je lavovska poruka da smo najbitniji sebi i da pronađemo sreću i zadovoljstvo unutar sebe.
 
26.7. 
Merkur prelazi u znak Device i tu se nalazi u svom sedištu. Merkur će ovde pokrenuti mnogo toga što treba da se razjasni da se dobro analizira u vezi posla i u vezi komunikacije koja može biti veoma nejasna. Ovo je izazovan period za sve ljude koji su rođeni u znaku Blizanaca i u znaku Strelca jer će im stvarati velike sukobe sa ljudima oko sebe. 
 
26.7. 
Hiron kreće u retrogradni ciklus koji traje 156 dana i zbog pozicije u znaku Ovna ovo je svakako period kada se reaktivira sve ono što smo mislili da smo razrešili po pitanju prošlosti i po pitanju karmičkih dugova. Najvažnije je da shvatimo da sve ono što je naša slabost možemo pretvoriti u našu jačinu posebno ako smo spremni da prihvatimo da sve ono što nas boli u stvari je deo našeg sazrevanja..